Szolgáltatásaink

TANÁCSADÁS

ÉPÜLETTERVEZÉS

ÖTLET – ÁTALAKÍTÁS

KÖZÉPÜLETEK

LÁTVÁNYTERVEZÉS


 

Újdonság! TANÁCSADÁS ONLINE:

Csak egy plusz ötlet hiányzik, vagy átbeszélni valakivel a lehetőségeket?

Online konzultáció kérhető, bármilyen építészeti, belsőépítészeti kérdése van, meglévő, vagy akár tervezendő ingatlannal kapcsolatban.

 • Lakásátalakítás
 • Ingatlanvásárlás
 • Terek hasznosítása

MIT ADUNK: az előzetesen átküldött képek, vagy rajzok alapján átbeszéljük a lehetőségeket, irányokat, elvárásokat, hogy a megoldás közelebb kerüljön.

ÁRKÉPZÉS: óránként 15.000,-Ft.


 

TANÁCSADÁS:

Ingatlan beruházás esetén költségeket és időt takarít meg, ha építész bevonásával lát neki a megvalósításnak. Irodánk a következőkben tud a segítségére lenni: 

 

 • ingatlan, telek vásárláshoz lehetőségek feltérképezése, 
 • ingatlan műszaki állapotának felmérése
 • tanácsadás ingatlan átalakításra
 • előírások beszerzése

 

MIT ADUNK: helyszíni bejárás keretében megismerjük az ingatlant és a megbízói igényeket. A lehetőségeket szembe tudjuk állítani az elképzelésekkel. A hasznosításokról, kritikus pontokról, feladatoról, a megismert információk alapján, írásban vagy szóban tájékoztatni tudjuk a megbízót, támogatva ezzel döntése meghozatalában.

 

ÁRKÉPZÉS: Ajánlat alapján, 20.000,-Ft-tól, a későbbi tervezés megrendelésekor a díjat beszámítjuk a tervezési árba.

 


ÉPÜLET TERVEZÉS – VÁZLATTERV – ENGEDÉLYEZÉSI TERV – KIVITELI TERV :

Ha megvan a telek, vagy ingatlan következő lépés a tervezés. A Kvadrát Építésziroda a tervezés korai szakaszában is 3D modellel dolgozik, így már vázlatterveinket is térben tudjuk bemutatni. Megrendelőinknek saját használatra, vagy eladásra tervezünk:

 

 • új építésű családi házat, ikerházat, nyaralót
 • meglévő épület kibővítését új lakófunkciókkal

 

MIT ADUNK: személyes egyeztetés és helyszíni bejárás után összegyűjtjük a beépítési lehetőségeket, vázoljuk az összegzett elképzeléseket. A vázlatterveket 2-3 variációban készítjük el a megbeszélt igények alapján alaprajzokkal tömegmodellekkel, folyamatos kapcsolatot tartva a Megrendelővel. Igény esetén a vázlatterveket bejárható épület modellekkel, vagy renderelt videokkal tudjuk kiegészíteni, bemutatni. A kiválasztott terveket Főépítészi és hatósági egyeztetésekre visszük. Megállapodás szerint a szakági (gépész, elektromos, statikai) terveztetésekben segédkezünk, vagy adaszolgáltatást nyújtunk a kollégáknak. A kész tervdokumentációkat összefésüljük, a szakági terveket visszavezetjük az építészeti dokumentációra, majd feltöltjük az ÉTDR rendszerbe. 

 

ÁRKÉPZÉS: Ajánlat alapján, kérésre szakági tervezőkkel egyeztetett generál árat is adunk. Vázlattervek 100m2 beépítés esetén 250.000,-Ft tól.

 


 ÖTLET – ÁTALAKÍTÁS – OPTIMÁLIS TÉRKIHASZNÁLÁS

Egy lakás, ház, nyaraló életében eljön az a pillanat, amikor változik a tulajdonos, változik a használók létszáma, vagy esetleg teljesen új funkciót kap. Irodánk segít új megvilágításba helyezni a felhasználási lehetőségeket pl.: meglévő sokszobás lakásból kis albéletek kialakítását,  40m2 -es lakásban új terek, fülkék kialkítását a saját térre vágyó kamaszok számára, családi ház megosztásával többgenerációs ház kialakítását, vagy egyszerűen meglévő lakás funkcionális újratervezését. Irodánk visszatérő Megrendelői között vannak üzletek, irodák  akik, profilváltás, vagy lehetőségeik kibővítése miatt keresnek minket. A praktiukum nem luxus.

 

 • meglévő lakások, családi házak, nyaralók átalakítása, kibővítése, újragondolása
 • üzletek átépítésének, kialakításának megtervezése a funkcionális működéstől a dizájnig
 • Irodák átépítésének, kialakításának megtervezése a funkcionális működéstől a dizájnig

 

MIT ADUNK: Az előzetes megbeszélések alapján készült 2-3 átalakítási variációt, berendezett rajzokat, 3D látványokat.

ÁRKÉPZÉS: Ajánlat alapján, igények felmérése után, 100.000 Ft-tól

 


KÖZÉPÜLETEK – VÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE

Referenciánkban számos középület átalakítás, felújítás, és új középületek tervezése is megtalálható. Megbízóinkkal hosszútávú kapcsolatot építünk, az ingatlanállományban felmerülő szükségszerű átalakítási, felújítási munkák megtervezésében, tendereztetés előkészítésében is rendelkezésre állunk. Az építészeti tervezésen túl végzünk:

 

 • ingatlanállomány felmérése, dokumentálása, műszaki állapotfelmérés, 
 • hasznosítási lehetőségek bemutatása, 
 • beruházás előkészítését
 • akadálymentesítési tervezést is.

 

MIT ADUNK: A feladatoktól függetlenül Megbízóink biztosak lehetnek benne, hogy szakmailag kiválló munkát kapnak, költséghatékony megoldásokkal. Igénytől függően tudunk generál tervezőként megjelenni, vagy szaktervezőként becsatlakozni. Infrastuktúránk lehető teszi a BIM alapu tervezést, adatszolgáltatást, a BIM Cloud-on keresztül team munkában közös munkavégzést társtervezőkkel. Tapasztalatunk szerint a BIMx-en a bejárható modelleink nem csak a prezentáció miatt fontos, nagyban segíti a kivitelező munkáját is a rejtett részletek, papíron nehezen bemutatható térösszefüggések, kapcsolódások, tervezői elképzelések megvalósításához. 

 


3D LÁTVÁNYTERVEZÉS- REALTIME RENDERING 

Saját tervezéseinknél mindig 3D modellel dolgozunk. A 2D-ben nehezen bemutatható térkapcsolatok, összefüggések, szerkezeti összemetsződések, a részletekbe rejtett finomságok könnyen értelmezhetőek 3D-ben. Tapasztalatunk szerint a BIMx-en bejárható modelleink nem csak Megrendelőinknek hasznos, nagyban segíti a kivitelező munkáját is a rejtett részletek, papíron nehezen bemutatható térösszefüggések, kapcsolódások, tervezői elképzelések megvalósításához. 

 

 • Saját munkáinkhoz realtime rendering készítése, mp4 video
 • Eseti megbízásra meglévő dokumentációból 3D rendering készítése, prezentációhoz anyagok előkészítése. 
 • 2D rajzi dokumentációkból 3D modell készítése, annak prezentálása

MIT ADUNK: Megbízástól függően ArchCad 3D modellből BIMx-en keresztül tudunk virtuálisan bejárható 3D modellt adni. Ezek tableten, okostelefonon, desktopokon is működnek, segédeszközöket tudunk biztosítani BIMx szemüveg dobozt, mely a virtuális játékokból i smert “térbensétálás” élményét tudják nyújtani. A Twinmotion program segítségével realtime rendering prezentációt készítünk.

 


Tekintse meg referenciáinkat is!